Este o reteta din ziarul Click,dar am modificat-o putin,am adaugat unt in
plus la crema si am dublat glazura pt ca abia am putut sa o intind fiind prea
putina pt tava de aragaz.
Ingrediente:
Blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina
1 praf copt
vanilie
es.rom
sare
Crema:
400 ml lapte
180 g zahar
4 galbenusuri
100 g margarina
100 g unt
4 linguri faina
2 plicuri cappuccino
Glazura:
4 linguri apa
6-8 linguri zahar
2 linguri cacao
100 g margarina
es.rom
MDP;
Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,bati pana se topeste acesta si
intareste bezeaua.Freci galbenusurile cu praful de copt,picuri uleiul,torni peste
albusuri,pui faina,sare,vanilia,esenta rom,amesteci de sus in jos.Pui in
tava de aragaz,infainata/cu hartie de
copt,dai la foc potrivit.Lasi la racit apoi il tai in doua.
Crema:pui o parte din lapte pe foc.Freci galbenusurile cu zaharul si putin
lapte rece,faina,amesteci.Cand laptele fierbe torni galbenusurile,lasi pana se
ingroasa.Adaugi margarina,untul,plicurile de cappuccino.Lasi la rece,apoi
intinzi intre blaturi.
Glazur:pui apa si zaharul la topit,adaugi apoi cacaoa si margarina,lasi sa
dea un clocot,pui esenta si o torni fierbinte peste prajitura.Dai la rece.
Reteta:
Raluca Albu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu