joi, 3 ianuarie 2013

Prajitura Cappuccino



Este o reteta din ziarul Click,dar am modificat-o putin,am adaugat unt in plus la crema si am dublat glazura pt ca abia am putut sa o intind fiind prea putina pt tava de aragaz.

Ingrediente:

Blat:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina
1 praf copt
vanilie
es.rom
sare

Crema:

400 ml lapte
180 g zahar
4 galbenusuri
100 g margarina
100 g unt
4 linguri faina
2 plicuri cappuccino

Glazura:

4 linguri apa
6-8 linguri zahar
2 linguri cacao
100 g margarina
es.rom

MDP;

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,bati pana se topeste acesta si intareste bezeaua.Freci galbenusurile cu praful de copt,picuri uleiul,torni peste albusuri,pui faina,sare,vanilia,esenta rom,amesteci de sus in jos.Pui in tava  de aragaz,infainata/cu hartie de copt,dai la foc potrivit.Lasi la racit apoi il tai in doua.

Crema:pui o parte din lapte pe foc.Freci galbenusurile cu zaharul si putin lapte rece,faina,amesteci.Cand laptele fierbe torni galbenusurile,lasi pana se ingroasa.Adaugi margarina,untul,plicurile de cappuccino.Lasi la rece,apoi intinzi intre blaturi.

Glazur:pui apa si zaharul la topit,adaugi apoi cacaoa si margarina,lasi sa dea un clocot,pui esenta si o torni fierbinte peste prajitura.Dai la rece.

Reteta:
Raluca Albu

Niciun comentariu: