luni, 28 ianuarie 2013

Cozonac cu nuca si stafide-Horia Virlan


Ingrediente:
Aluat:
300 g faina
75 g untura
75 g unt moale
2 oua
1 lingura zahar pudra
1 pahar lapte caldut
1 lingura cu varf smantana
½ cub drojdie proaspata
1 varf cutit sare

Umplutura:
200 g zahar
200 g nuca
100 g stafide inmuiate in apa si es. rom
2 oua
1 lingura unt
1 lingura faina
1 varf cutit sare
MDP;
Freci intr-un bol drojdia cu zaharul,pana obtii o crema,apoi adaugi laptele si o lingura faina.Lasi la crescut in loc caldut.Separi unul din oua,pastrezi albusul pt. umplutura.Incalzesti o planseta/masa si cerni faina in forma de movila,faci o gaura in mijloc,pui:untul,untura,oul,galbenusul,maiaua,smantana,sarea.
Omogenizezi totul cu un cutit cu lama neascutita,apoi framanti un aluat de consistenta moale-medie.Va trebui framantat min 15 min.Asezi aluatul in bol mare il acoperi,il lasi sa creasca in loc caldut 45-60 min.Incingi cuptorul la 165-170 C.Imparti aluatul in 2 parti.Separi ouale pt umplutura.Bati albusurile,impreuna cu cel ramas de la aluat,adaugi zaharul,stafidele,nuca.Cu mana unsa cu unt intinzi aluatul in 2 foi si imparti umplutura pe acestea.Rulezi foile,le asezi in formele unse cu unt si tapetate cu putina faina,apoi le ungi cu galbenus,coci 40-45 min,scoti si culci formele pe o parte.
NU mi-a placut!Am pus 200 ml lapte/1 pahar si aluatul a iesit mult prea moale,aspru cand s-a copt,s-a lasat si desi am pus 3 linguri cu varf zahar nu a fost dulce.

Niciun comentariu: