joi, 31 ianuarie 2013
Rasturnata cu mere si budinca vanilie
Ingrediente:
5 linguri zahar pt caramel
1 mar mare
Budinca:
1 plic budinca vanilie
300 ml lapte
2 linguri zahar
Aluat:
2 oua
125 g zahar
125g unt
125 g faina
1/2 plic praf copt
MDP;
Caramelizezi usor zaharul,il torni in tava in care ai pus hartie copt(pe care o ungi din loc in loc cu margarina,sa stea lipita de forma),lasi sa se intareasca,apoi asezi feliile de mar,presari 1/2 lingura zahar si scortisoara.Dai la cuptor sa se inmoaie putin merele.Intre timp faci budinca in vasul in care ai caramelizat zaharul,nu o intepenesti prea tare,pt ca se mai coace la cuptor.
Aluatul:freci ouale intregi cu zaharul si untul pana se dizolva,adaugi faina amestecata cu praful de copt,vanilia.
Dupa ce merele s-au inmuiat,intinzi deasupra budinca si peste ea intinzi aluatul,cate putin sa nu se strice stratul de budinca,dai la cuptor.Lasi la racit,rastorni si scoti hartia copt.
A fost buna,dar pe viitor am sa dublez budinca,pt ca parca e cam mult blat.
Reteta:
Mariana Stan
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu