luni, 28 ianuarie 2013

Tort de nuci



Ingrediente:

blat:

150 g zahar
150 g nuci macinate
150 g faina
6 oua
60 g unt topit

Crema:

4 galbenusuri
100 g zahar
100 ml lapte
100 g nuci coapte si macinate
100 g unt
pastaie vanilie
2 lingurite rom

Sirop:

300 g zahar
2 lingurite rom
200 ml apa

MDP:
Blat:galbenusurile se freaca spuma cu zaharul apoi se adauga cate o lingura de albus batut spuma  si cate o lingura de faina amestecand usor.Se adauga untul topit,se da la cuptor in forma unsa cu unt si infainata.Dupa coacere se taie in doua.

Crema:galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si romul.se adauga laptele,vanilia taiata fin,se fierbe pe baie abur amestecand continuu pana se ingroasa.Se ia de pe foc,se lasa la racit.Se freaca untul spuma.In crema rece se amesteca untul cu nucile coapte macinate.

Niciun comentariu: