luni, 28 ianuarie 2013

Tort de ciocolata cu cafea


Ingrediente:

Blat:

200 g zahar
4 oua
200 g nuci macinate
1 lingurita pesmet

Crema:

50 g cacao
4 lingurite esenta cafea
320 g zahar
200 g unt
200 g margarina
4 galbenusuri
200 g nuci macinate
1 varf cutit sare
2 lingurite esenta migdale
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita coaja rasa lamaie
100 g ciocolata

MDP:

Blatul;zaharul se freaca spuma cu galbenusurile,se adauga pesmetul,nucile,albusurile batute spuma.Se coace in forma tapetata.Dupa racire se taie in doua.

Crema:cacaua se amesteca cu 100 g zahar,se freaca sa se omogenizeze,se adauga cafeaua si 100 ml apa se pune la fiert la foc slab si se amesteca pana  se ingroasa.Separat se freaca untul cu margarina,galbenusurile si zaharul pana devine o spuma ,se adauga nucile,siropul de cafea cu cacao,dupa ce s-a racit,sarea,esenta migdale,es. rom,coaja lamaie,ciocolata rasa si topita cu 3 linguri apa in cuptor.Crema se unge in strat gros intre cele doua foi.Se glaseaza cu o parte din crema.Este deosebit de aspectuos glasat cu glazura de ciocolata.

Niciun comentariu: