Ingrediente:
Blat:
200 g zahar
4 oua
200 g nuci macinate
1 lingurita pesmet
Crema:
50 g cacao
4 lingurite esenta
cafea
320 g zahar
200 g unt
200 g margarina
4 galbenusuri
200 g nuci macinate
1 varf cutit sare
2 lingurite esenta
migdale
1 lingurita esenta de
rom
1 lingurita coaja
rasa lamaie
100 g ciocolata
MDP:
Blatul;zaharul se
freaca spuma cu galbenusurile,se adauga pesmetul,nucile,albusurile batute
spuma.Se coace in forma tapetata.Dupa racire se taie in doua.
Crema:cacaua se
amesteca cu 100 g zahar,se freaca sa se omogenizeze,se adauga cafeaua si 100 ml
apa se pune la fiert la foc slab si se amesteca pana se ingroasa.Separat se freaca untul cu
margarina,galbenusurile si zaharul pana devine o spuma ,se adauga nucile,siropul
de cafea cu cacao,dupa ce s-a racit,sarea,esenta migdale,es. rom,coaja
lamaie,ciocolata rasa si topita cu 3 linguri apa in cuptor.Crema se unge in
strat gros intre cele doua foi.Se glaseaza cu o parte din crema.Este deosebit
de aspectuos glasat cu glazura de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu