duminică, 14 decembrie 2008

Tort belgian de ciocolata



Aceasta delicatesa de ciocolata poate fi pregatita cu doua zile inainte,se congeleaza bine.

Ingrediente:

170 g ciocolata amaruie
3/4 cana unt nesarat,cuburi,moale
2/3 cana zahar tos
4 oua,separate
2/3 cana faina obisnuita
cacao pt presarat in tava
o forma rotunda de 22 cm

Crema Ganache:

225 g ciocolata demidulce,taiata buc.
3/4 cana smantana grasa de frisca
2 Linguri unt nesarat
1 Lingura coniac-optional

Pregatire:

Topesti ciocolata intigaie cu fundul dublu/pe baie apa/microundein bol la putere medie 2,5-3,5 min sau pana se topeste si se omogenizeaza.Lasi sa se raceasca usor.
In bolul mixerului freci crema untul moale cu zaharul,sa se umfle,adaugi ciocolata topita si galbenusurile,omogenizezi.Cerni faina peste amestecul ciocolata,mixezi.
Intr-un bol separat,bati albusurile,pana stau tari.Il pui peste amestecul ciocolata,amesteci pana se incorporeaza.
Ungi forma,presari cacao fin,scuturi excesul.Intinzi aluatul uniform si-l coci in cuptorul preancalzit,la 175*C,35 min,testezi cu scobitoarea in centru,sa iasa curata.Asezi pe gratar sa se raceasca.Treci cutitul pe margine il scoti pe farfuria servire.

Crema Ganache:

Combini smantana si untul intr-o tigaie cu fund dublu,la foc mic pana incepe sa fiarba(nu fierbi).Pui bucatile ciocolata intr-un vas cu fund dublu,torni amestecul smantana fierbinte,amesteci,lasi in repaus 5 min.Agiti usor,sa se omogenizeze.Adaugi coniacul/ce lichior doresti.
Intinzi deasupra prajiturii ganache-ul.Pt a face o prezentare deosebita tai tortul felii,servesti individual pe farfuria desert presari cacao si garnisesti cu zmeura proaspata/felii capsune si o lingura frisca batuta sau o lingura mica de inghetata de calitate.


Reteta aici:

Belgian Chocolate Truffle Cake Recipe

http://www.finesse-chocolate.com/chocolate-truffle-cake-recipe.html

2 comentarii:

Gargarita spunea...

Arata su-per!!Si cu asa multa ciocolata(preferata mea) cred ca e o minunatie.

Mariana spunea...

Nu l-am incercat,dar cred ca e foarte bun!Cu cat mai multa ciocolata,cu atat mai bine!