duminică, 14 decembrie 2008
Rulouri crocante cu frisca
Pt.rulouri:
50 g unt
50 g zahar pudra
2 Linguri sirop auriu/sirop porumb
50 g faina simpla
1 lingurita coniac
1/2 ghimbir macinat
scortisoara macinata
coaja rasa fin de la 1 lamaie
Pt.Umplutura:
150 ml smantana pt frisca
2 lingurite coniac
Pregatire:
1.Pt.Rulouri:preancalzesti cuptorul la 180*C/gaz 4.Captusesti o tava cu hartie.Ungi o lingura lemn(pt a rula discurile)
2.Topesti impreuna untul,zaharul,siropul,il lasi sa se raceasca putin.Amesteci cu faina,coniacul si condimentele,coaja lamaie.
3.Pui linguri mici de amestec in tava de copt,lasi spatiu intre ele,ca se intind la cuptor.Le faci in doua loturi pt a le putea modela cat sunt inca maleabile.
4.Dai la cuptor 6-8 min.Sunt gata cand se desfac arata ca o dantele si sunt aurii.Scoti din cuptor,lasi 1 min,modelezi.
5.Pt a forma cilindrii folosesti lingura lemn unsa cu ulei.Daca devin prea fragile,le pui din nou 1 min in cuptor,sa se inmoaie.Repeti cu restul de amestec.
6.Pt.Umplutura:bati frisca tare,adaugi conicul.Pui in interiorul rulourilor frisca cu cornrtul/cu o punga la care tai un colt cu foarfeca.Le umplii doar inainte de servit.
Reteta aici:
Brandy snaps
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/594837
Etichete:
alcool,
biscuiti,
Condimente,
Decembrie 2008,
Desert,
frisca,
ghimbir,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu