vineri, 19 decembrie 2008
Turnulete
Ingrediente 14 buc:
ulei,pt uns
2 cani zahar tos
1 lingurita sare fina
6 Linguri unt nesarat
1 cana smantana grasa
3 1/2 cani mini jeleuri gumate/marhsmallows,(225 g)
1 lingurita extract pur vanilie
3 cani ciocolata neagra/alba,(560g)
2 Linguri zahar colorat
Pregatire:
1.Tai 3 fasii de 7,5/45 cm,hartie carata,captusesti o tava de 22/30 cm,sa treaca peste margini hartia,le ungi cu ulei,lasi deoparte.Intr-o cratita medie,combini zaharul tos,sarea,untul,smantana si jeleurile.Gatesti,amestecand ocazional,la foc mediu-mic,pana cea mai mare parte din unt si jeleuri se topesc,cca 4-5 min.Aduci la fiert,fierbi amestecand,5 min.Iei de pe foc.Adaugi vanilia si ciocolata,amesteci pana se omogenizeaza complet.Torni imediat in tava,lasi la racit 3-4 ore.
2.Cand s-a intarit destul, sa le poti lucra, le scoti din tava folosindu-te de hartie.Tai forme rotunde de 2,5 cm; 3 cm;4 cm;tai 14 discuri din fiecare marime.Torni zaharul colorat intr-un bol,inmoi deasupra in zahar fiecare rondea.Formezi o piramida din 3 rondele de dimensiuni diferite,lasi sa stea pana sunt complet intarite,cca 1 ora.
Reteta aici:
Mini Fudge Cakes
http://www.marthastewartweddings.com/recipe/mini-fudge-cakes?autonomy_kw=Mini%20Fudge%20Cakes
Etichete:
ciocolata,
Condimente,
cozonac,
Decembrie 2008,
Desert,
jeleu,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu