marți, 16 decembrie 2008
Stelute cu migdale si gem zmeura
Ingrediente pt 36 buc:
3/4 cana unt,moale
1/2 cana zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
1/2 lingurita extract migdale
1 3/4 cana +2 Linguri faina obisnuita
2 Linguri migdale fin tocate
1 Lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara
1 albus,batut
1/3 cana gem zmeura
Pregatire:
Intr-un bol mare freci crema:untul si zaharul,pana se albeste si creste.Adaugi extractele,faina,formezi o mingie,acoperi si dai la rece 15 min.
Pe suprafata infainata usor,intinzi aluatul de 0,6 cm gros.Cu formele trecute prin faina tai un nr. egal de stelute de 6 cm si 4cm.Combini migdalele,zaharul,scortisoara.Ungi stelele mici cu albus,imediat presari amestecul migdale.Stelele mari le lasi simple.Le pui pe hartie copt,lasi 2,5 cm intre ele.Coci la 175*C,10 min iar cele mari 12 min,sau pana incep doar sa se rumeneasca.Racesti pe gratar sarma.
Pt asamblare: intinzi destul gem ca sa acoperi steaua mare in centru.Deasupra ei asezi steaua mica,presezi usor(gemul ar trebui sa apara in jurul stelei mici).Repeti cu restul.Lasi gemul sa se intareasca inainte sa le pui in container.Ies cca 3 duzini.
Reteta aici:
Almond Raspberry Stars
http://tasteofhome.com/Recipes/Almond-Raspberry-Stars
Etichete:
biscuiti,
Condimente,
Decembrie 2008,
Desert,
migdale,
sarbatori,
zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu