vineri, 19 decembrie 2008

Pateuri cu ciuperci si curry



Ies 30 aperitive.

Ingrediente:

1 lingurita unt
1 lingurita pudra curry
2 Linguri ardei gras rosu,fin tocat
2 Linguri ceapa verde intreaga,fin tocata
1 cutie(60g) ciuperci feliate,scurse,fin tocate
8 oua,bine batute
483 g aluat foitaj

Pregatire:

Intr-o tigaie de 25 cm,la foc mediu,topesti untul,doar pana elimina apa.Pui ardeiul amesteci ocazional,pana e moale dar crocant,cca 1-2 min.Adaugi curry si legumele.Pastrezi 3-4 linguri ou batut,restul il torni peste legume.
Cand amestecul incepe sa se stabilizeze,delicat intorci,o prajesti pana se ingroase si oul nu mai e lichid.Iei de pe foc.
Pe suprafata usor infainata intinzi aluatul intr-un patrat de 38/38 cm.Ungi cu oul pastrat.Tai aluatul in 1/2.Asezi o 1/2 pe hartie copt.Pui o lingura plina de amestec de ou pe foaie in 3 randuri de cate 5 bucati fiecare,de cca 2,5 cm in afara.Deasupra asezi cealalta parte (a foii).Presezi pe margine sa sigilezi.Apesi tare aluatul intre umpluturi.Ungi cu mult ou batut,tai patrate,pe liniile presate.Coci la 190*C,pana sunt maro-aurii,cca 30 min.Repeti cu a doua foaie de aluat(a doua 1/2 nefolosita).

Reteta aici:


Curried Egg Puffs

http://www.aeb.org/Recipes/AppetizersSnacks/CURRIEDEGGPUFFS.htm

Niciun comentariu: