duminică, 14 decembrie 2008
Prajitura cu branza,ciocolata alba si zmeura
Ingrediente:
Pt Baza:
250 g biscuiti digestivi
90 g unt moale
Pt.Umplutura:
250 g ciocolata alba,taiata grosolan
500 g branza proaspata(tip Philadelphia)moale
150 g zahar
2 oua mari
120 g marmelada zmeura,incalzita
2 foi gelatina
3 Linguri rom
1/2 lingurita colorant rosu
Pt Garnisit:
400 g ciocolata alba
400 g branza proaspata(tip Philadelphia)moale
2 Linguri suc lamaie
Pt. Glazura:
150 g marmelada zmeura
2 Linguri rom
3 foi gelatina
cateva zmeure pt decor-optional
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 180*C,macini biscuitii ii faci pulbere,ii amesteci cu untul.Ungi si tapetezi cu hartie o forma rotunda de 26 cm.Pui amestecul pe fundul tavii,il presezi bine cu lingura.Dai 1/2 ora la rece.
Pt.Umplutura:topesti ciocolata pe baie apa,racesti.Bati branza,zaharul si ciocolata apoi adaugi ouale treptat.Opresti 4 linguri umplutura,restul il pui in forma.Inmoi gelatina in apa rece cateva min.o topesti intr-o tigaie,o pui in marmelada incalzita,adaugi romul,colorantul si umplutura oprita.Intinzi amestecul pe prajitura.Coci 50-60 min,cand se raceste o lasi o noapte la frigider.A doua zi pregatesti decorarea/garnisire:inmoi ciocolata alba pe baie apa,lasi sa se raceasca.Amesteci ciocolata,branza si sucul lamaie,apoi intinzi peste prajitura rece.Dai la rece 1 ora/pana decorul se intareste.
Pt Glazura:inmoi gelatina in tigaie,dupa ce ai inmuiat-o in apa rece,amesteci cu marmelada,adaugi romul,lasi sa se raceasca putin,o intinzi pe tort.Decorezi cu zmeura.Tii la rece cel putin 1 ora.Inainte de servit lasi prajitura 10-15 min la temp. camerei.
Reteta aici:
Cheesecake con cioccolato bianco e lamponi
http://lozenzeroelacannella.blogspot.com/search?q=Cheesecake+con+cioccolato+bianco+e+lamponi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu