vineri, 19 decembrie 2008
Pulpe pui cu sos ficat
Ingrediente:
2 pulpe intregi
3 Linguri faina
sare
piper
4 Linguri ulei masline
1 ceapa medie,tocata
2 catei usturoi,fin tocat
2 crengute rozmarin/ 1/2 lingurita uscat
1/2 cana vin alb sec
2-3 cartofi dulci(kumara),feliati de 1 cm gros,inmuiati in apa
1 Lingura otet balsamic
1/4 cana vin Sherry/vin alb mediu
6 ficatei pui,curatati si tocati putin
Pregatire:
Incalzesti cuptorul la 180*C.Tai pulpele in 2 buc,scoti excesul grasime.Tai coapsa orizontal,inlaturi oasele mici si coloana,lasi osul principal intact.
Asezonezi,dai prin faina sa se acopere.Incalzesti 1/2 din uleiul masline intr-o tigaie groasa,cu capac si rumenesti puiul pe o parte.Adaugi ceapa,rozmarinul,apoi intorci puiul sa se rumeneasca pe cealalta parte.Adaugi usturoiul,amesteci 30 sec,apoi torni vinul.Aduci la fiert,acoperi si dai la cuptor.Coci 40 min/pana puiul e moale,adaugi putin vin daca e nevoie.In acelasi timp,incalzesti restul ulei in tigaie,usuci feliile de cartof cu prosop hartie,le rumenesti pe ambele parti,le pui in cuptor.
Cand puiul e facut,il scoti,servesti fierbinte.
Pui otetul balsamic si vinul in lichidul de la gatit,fierbi sa-l reduci putin,apoi zdrobesti ficatul cu aparatul de facut piure,in sos.Verifici gustul si pui peste pui.Servesti cu feliile cartofi langa si salata verde pe alta farfurie.
Ies 4 portii.
Reteta aici:
Chicken legs with liver sauce
http://www.theaucklander.co.nz/food/story.cfm?storyID=3708532
Etichete:
alcool,
cartofi dulci,
Condimente,
Decembrie 2008,
ficat,
friptura,
otet balsamic,
Pui,
rozmarin,
usturoi,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu