luni, 8 decembrie 2008

Biscuiti de Craciun cu ferestre colorate



Ingrediente:

100 g unt topit
2 oua
130 g zahar
1 plic vanilie
320 g faina
1 lingurita praf copt
bomboane de culori diferite

Daca doriti sa le faceti de diferite culori:

1 lingurita cacao
cateva picaturi colorant alimentar(verde pt brazi si roz pt barbati)


Pregatire:

Mixezi untul cu zaharul,adaugi ouale,vanilia.Incorporezi faina cernuta cu praful copt,amesteci intai cu mixerul apoi cu mana,si obtii un aluat similar cu pasta frolla.Daca iti place sa ai un amestec de culori, imparti aluatul in bucati si-l amesteci cu cacao/culorile alese(in acest ultim caz e posibil sa adaugi faina pt a obtine aluatul bun).Infoliezi aluatul si-l dai la frigider.In acest timp spargi bomboanele(le pui pe hartie absorbanta,le presezi cu un sucitor pe lemn/masa).Intinzi aluatul (intre 2 foi de hartie copt,infainate)si decupezi biscuitii dupa forma dorita(daca formele sunt f. mici tai un sablon din hartie copt si asezi pe aluat si tai pe contur).Grosimea biscuitilor trebuie sa fie de 1/2 cm.Le pui pe hartie copt in tava,le faci o gaura in partea de sus,sa ii poti agata in pom si o gaura un pic mai mare dupa forma dorita,pe care o umplii in centru cu bomboanele,care se topesc si umpluu golul.Coci la 170*C,12 min.Aluatul va fi alb,nu trebuie sa fie rumenit.Racindu-se biscuitii,bomboanele se vor intari.Ii muti doar cand s-au racit complet,sa nu iasa bomboanele afara.

Reteta aici:

BISCOTTI CON FINESTRELLE

http://ladolcetteria.blogspot.com/2007/12/biscotti-con-finestrelle-di-night.html

Niciun comentariu: