luni, 22 decembrie 2008

Cozonac Cramique



350 g faina
130 ml lapte
100 g stafide
70 g unt
60 g zahar
1 ou+1 ou pt uns
15 g zahar vanilat
10 g drojdie proaspata
1 praf sare

Pregatire:

Torni putina apa calda peste stafide sa le acopere,lasi cca 10 min.Incalzesti laptele pana e caldut,dizolvi drojdia in el.Amesteci faina cu cele 2 feluri zahar,sarea,le torni in mixer(poti framanta cu mana,cca 10 min,in loc de 5min),Torni delicat,oul,untul si lapteleframanti la viteza mica 5 min.Dupa 4 min(sau 9 in cazul in care faci manual)adaugi stafidele,faina daca e nevoie,nu mai framanti,aluatul este tare si elastic.Pui aluatul in bol mare,invelesti si-l lasi la frigider pana a doua zi dimineata.Apoi il scoti,il pui in forma captusita cu hartie copt.Lasi sa creasca din nou,acoperit la temp. camerei 1 ora,apoi pregatesti galbenusul cu 1 lingura lapte pt uns deasupra.Dai la cuptor preancalzit la 200*C,cca 40 min,sa fie maro-auriu,lasi la racit complet pe gratar sarma,tai felii.


Reteta aici:

Cramique

http://www.cavolettodibruxelles.it/2007/10/un-cramique-per-il-world-bread-day

Niciun comentariu: