luni, 8 decembrie 2008
Prajitura Buccellato
Ingrediente:
Pt Aluat:
1 kg faina 00
300 g untura
250 g zahar
1 Lingura praf copt
1 pahar lapte integral
7 g amoniac
1 praf sare
Amesteci praful copt cu amoniacul,faina cernuta si adaugi untura,zaharul,sarea,amesteci laptele sa obtii un aluat moale si elastic.Lasi la odihna cateva ore.
Ingrediente pt Umplutura:
750 g smochine uscate
200 g migdale prajite
200 g miez nuca
100 g stafide
150 g ciocolata menaj
2 cuisoare
1 lingurita scortisoara
300 ml apa
1 paharel Marsala
4 Linguri miere de flori portocale
30 g zahar
coaja 1 portocala rasa
Pui la inmuiat 1 ora smochinele,in apa calda.
Tai cu cutitul fin smochinele,migdalele,nucile.
Pui la fiert intr-o tigaie vinul cu zaharul,cuisoarele,mierea,scortisoara,dupa 3 min,pui amestecul de fructe tocate si gatesti la foc mic cca 10 min.Iei de pe foc,lasi sa se receasca putin,adaugi ciocolata rupta si coaja portocala rasa.
Pregatesti prejitura:Intinzi aluatul intr-un dreptunghi de 15/40/3 cm.Pui umplutura pe toata lungimea dreptunghiului,ungi marginea cu ou amestecat cu lapte,rulezi ca un salam,apoi formezi un cerc.Intepi inelul cu un aparat adecvat/intepi cu furculita/tai,ungi cu ou si lapte si coci la 180*C,pt 20-25 min.Cand e rece il ungi cu gem/miere diluata cu putina apa,decorezi cu fructe zaharisite si fistic tocat.
Reteta aici:
BUCCELLATI (ricetta di Albenghi del forum di Gennarino da me modificata)
http://www.coquinaria.it/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=5;t=010907;p=2
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu