marți, 9 decembrie 2008
Biscuiti cocos cu zmeura si crema lamaie
Ies 24 buc.
Ingrediente:
3/4 cana fulgi cocos indulcit
2/3 cana unt nesarat,la temp. camerei
3/4 cana zahar
1 ou mare
1 Lingura lapte
1 1/2 cana faina obisnuita
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
crema lamaie-vezi reteta
570 ml zmeura
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 162*C.Prajesti cocosul in tava,cca 3-5 min,pana e maro-auriu.Lasi deoparte.
2.Maresti focul la 175*C.In bol,bati la viteza mare,untul si zaharul,pana se albeste si umfla.Adaugi oul,cocosul,laptele,pana sunt bine amestecate,cureti marginile vasului,daca e nevoie.
3.In alt bol,amesteci inpreuna faina,praful copt si sarea.O pui in amestecul de unt,amesteci bine.Infasori in plastic si racesti pana se intareste,cel putin 1 ora pana la 3 zile.
4.Pui aluatul pe suprafata usor infainata.Intinzi de 0,3 cm grosime.Tai cu o forma de floare de 8-10 cm biscuitii si-i asezi in tava pe hartie pergament.
5.Coci biscuiti pana marginile sunt aurii cca 10-14 min,ii scoti pe gratar si-i lasi sa se raceasca complet.Ii pastrezi in vas cu capac la temp. camerei.
6.Pui deasupra fiecarui biscuit o portie de crema si mai multe fructe-zmeura.
Pt Crema lamaie:
In bolu bati impreuna 3 oua,1/2 cana suc proaspat lamaie si 3/4 cana zahar,le amesteci bine.Asezi vasul pe baie apa la foc mic,amesteci constant,pana incepe sa se ingroasa bine,cca 5-8 min.Iei imediat de pe foc,adaugi 3 Linguri unt,cate 1 lingura treptat,pana este omogena si stralucitoare.Acoperi bolul cu folie plastic,direct pe suprafata cremei,refrigerezi pana se receste,cca 30 min.
Reteta si info nutritional aici:
Coconut Cookies with Lemon Curd and Raspberries
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1182878
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu