marți, 16 decembrie 2008

Blat tort clasic



Ingrediente pt 6 portii:

1/3 cana amidon porumb/50 g
1/3 cana faina simpla/50 g
1/3 cana faina care creste singura/50 g
4 oua a 60g fiecare,la temp. camerei
2/3 (150 g) zahar pudra

Pregatire:

1.Ungi 2 forme adanci de 20 cm,rotunde,pui la baza hartie copt.Cerni faina si 1/4 lingurita sare de trei ori impreuna sa se aereze.
2.Preancalzesti cuptorul la 180*C.Cu mixerul bati ouale,in bol mare la viteza medie-mare,cca 6 min,sau pana se ingroasa,se albesc si se tripleaza.
3.Treptat pui faina cernuta peste oua,amesteci cu lingura sa se combine doar.Imparti amestecul in formele pregatite,nivelezi delicat.
4.Coci 20 min,rastorni pe gratar sarma.Scoti delicat hartia de copt,lasi sa se raceasca.


Reteta aici:

Step-by-step Basic sponge cake

http://www.homehints.com.au/cooking+tips/228/reading/step+by+step+basic+sponge+cake

Niciun comentariu: