vineri, 19 decembrie 2008
Vita cu sos ierburi
Ingrediente:
1 bucata muschi vita12-15 cm lung
2 Linguri ulei ev masline
1 lingurita frunze cimbru proaspat/ 1/4 lingurita uscat
piper negru,crapat
Sosul ierburi:
1 catel usturoi,tocat
3 ansoa/hamsie,clatite,uscate,tocate
2 Linguri capere,clatitesi uscate
o mana frunze patrunjel(fara tulpini),tocate
o mana frunze busuioc,fara tulpini,rupte
suc de la 1/2 lamaie
4-5 Linguri ulei ev masline
sare si piper,daca e nevoie
Salata:
3-4 cani frunze salata,la pachet,cum ar fi rucola,spanac tanar,etc.
1/2 lingurita otet vin alb
2 Linguri ulei ev masline
sare si piper
Pregatire:
Cureti fileul de grasime si membrane,legi cu sfoara daca e nevoie sa-si mentina forma rotunda.Freci cu ulei masline cu cimbru si piper.Infoliezi si refrigerezi 3 ore/peste noapte.
Incalzesti cuptorul la 180*C.
Incalzesti o tigaie groasa,sigilezi carnea pe toate partile,dai la cuptor.Coci 12-15 min,sa fie in sange sau mediu,ea continua sa se gateasca putin si dupa ce o scoti din cuptor.Pui sos de la gatit deasupra in acest timp.
Refrigerezi sa fie mai usor de feliat,dar o incalzesti cu cel putin 30 min inainte de servit.
Cel mai bun sos este facut in mojar cu pisalog,dar se face si in robot.Pui ingredientele uscate cu sucul lamaie,apoi picuri uleiul si asezonezi dupa gust.
Pt a completa masa,rupi salata bucatele mici,fara tulpini,amesteci otetul si uleiul si asezonarile,torni peste salata.
Aranjezi salata pe farfurii intinse,feliezi fin carnea,pui peste.Presari sosul ierburi si servesti cu paine crocanta.
Ies 4 portii.
Reteta aici:
Beef with herb sauce
http://www.theaucklander.co.nz/food/story.cfm?storyID=3706657
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu