marți, 16 decembrie 2008

Rulada castane




Ingrediente 8 portii:

cacao
20 g zahar tos
1 plic vanilie
cateva picaturi suc lamaie
150 g migdale macinate fin
150 g zahar pudra


Pt Crema castane:

400 g crema castane/piure(cu zahar)-vezi reteta
40 g rom
280 g unt
150 g smantana dulce(pt frisca)
2 castane glasate/marron glacé

Pt frisca batuta cu castane/spuma castane:

50 g crema castane
15 g rom
225 g smantana pt frisca

Pregatire:

Faci aluatul:
Incalzesti cuptorul la 180*C.Bati albusurile spuma tarecu lamaia,zaharul tos si vanilia.Adaugi delicat peste ele faina migdale.Torni in tava cu hartie copt unsa,sa ai 2 cm grosime,coci 30 min.
Faci spuma de castane:
Amesteci crema castane cu romul.Bati untul spuma il adaugi la crema castane.Amesteci toate.Bati smantana sa obtii frisca,o amesteci cu castanele glasate tocate grosolan.
Pt frisca batuta cu castane:
Bati smantana de frisca,adaugi crema castane diluata cu rom,o pui intr-un pos/cornet patiserie.
Confectionezi rulada:
Imbraci o forma dreptunghiulara cu plastic,umplii cu spuma castane pana la 1/2,te ajuti cu cornetul patiserie.Termini cu un strat fin de pasta.Dai la congelator,cca 2 ore.Inainte de servit pudrezi cu cacao.

Reteta aici:

Tronchetto di marroni

http://www.alfemminile.com/w/ricetta/r361/tronchetto-di-marroni.html

Niciun comentariu: