luni, 22 decembrie 2008
Biscuiti cu crema,glazura si cirese
Ingrediente:
Pt aluat:
100 g faina
100 g amidon
200 g unt
200 g zahar
4 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
sare
Pt umplutura
300 g unt
150 g zahar
1 Lingura jeleu/gelatina cirese
cirese confiate pt decor
Pt glazura:
250 g zahar pudra
sucul de la 1/2 lamaie
3 Linguri Cointreau
Pregatire:
Separi albusurile de galbenusuri.
Freci galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema deschisa.
Cu acest amestec incorporezi faina cernuta cu amidonul si un praf sare.
Topesti untul,nu-l prajesti,lasi sa se raceasca,il adaugi in amestec.
Umtimile inglobezi albusurile batute spuma tare.
Torni in tava dreptunghiulara,cu hartie copt,unsa coci 40 min,in cuptor cald la 190*C.
Pt umplutura:Freci untul cu zaharul,cand amestecul e omogen,adaugi jeleul cirese.
Lasi coca la rece inainte sa o decupezi.
Cu o forma de taiat biscuiti,tai mici cilindrii din 1/2 de aluat.
Imbibi baza cu lichior amestecat cu apa calda.
Umplii baza cu crema de unt si pui in centru o 1/2 cireasa glasata.
Repeti cu cealalta jumatate.
Reteta aici:
Gobbette di ciliegine
http://www.dolciedolci.com/owa-z/dolci.d02_view_articolo_r?idarticolo=1029
Etichete:
alcool,
biscuiti,
Decembrie 2008,
Desert,
fructe confiate,
jeleu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu