vineri, 19 decembrie 2008
Cea mai buna prajitura cu ciocolata
Ingrediente:
125 g unt
2/3 cana zahar*
1/3 cana zahar pudra
1 1/4 cana faina care creste singura
1/2 cana cacao
1 lingurita bicarbonat sodiu
2 oua
1 cana lapte
1 lingurita esenta vanilie
jumatati nuci pt decor
Glazura ciocolata:
1 cana zahar pudra
1 Lingura cacao
1 1/2 apa fiarta
1 lingurita esenta vanilie
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 180*C.Ungi o forma de 23cm,pui hartie,o ungi.
2.Freci crema untul,zaharul si zaharul pudrapana se albeste si creste.Adaugi treptat ouale,bati dupa fiecare.Adaugi esenta,amesteci sa se combine.
3.Cerni faina cu cacaoa si bicarbonatul de 3 ori intr-un bol.Adaugi faina peste amestecul unt cu restul ingredientelor si bati impreuna pana sunt bine amestecate.
4.Pui cu lingura in forma,coci 40-45 min,testezi cu scobitoarea.Scoti si racesti pe gratar sarma.
5.Glazura:combini toate ingredientelein bol pus pe baie apa(la foc mic)amesteci pana se omogenizeaza.Torni deasupra prajiturii,intinzi cu un cutit inmuiat in apa fiarta.
*reduci zaharul la 1/2 cana si inlocuiesti cu 1/4 cana gem mure si adaugi impreuna cu esenta.
Glazura-optional
Glazura cu unt si muuuuulta ciocolata
50 g ciocolata neagra,fin tocata
25 g unt nesarat
1/4 cana zahar pudra
2 Lingurite smantana
Pregatire:
Combini ciocolata,untul,zaharul pudra cernut si smantana intr-un bol mic.Dai la foc mic pana amestecul e omogen si lucios.Iei de pe foc.Intinzi crema de unt deasupra prajiturii folosind un cutit subtire.
Reteta aici:
Best Ever Chocolate Cake
http://1001resepi.com/?p=1223#more-1223
Etichete:
cacao,
ciocolata,
Condimente,
Decembrie 2008,
Desert,
nuci,
Prajitura,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu