sâmbătă, 13 decembrie 2008
Inel marmorat
Ingrediente pt aluat:
250 g unt
45 g cacao
500 g faina manitoba
250 ml+3 Linguri lapte
16 g praf copt
1 Lingura esenta rom
1 praf sare
6 oua
1 plic vanilie
300 g+20 g zahar
Pt presarat:
zahar pudra
Pregatire:
Pui untul bucatele intr-un mixer cu ouale,zaharul,sarea,vanilia si romul,amesteci 5-7 min,pana obtii un amestec omogen fara cocoloase(alternativ,poti freca untul crema apoi adaugi restul).
Amesteci faina cu praful copt,le cerni ,le incorporezi cate putin,totdeauna amestecand,alternanad cu laptele,pana obtii un amestec care sta pe lingura.
Ungi cu unt,pudrezi cu faina forma si imparti aluatul in trei,si fiecare parte in ½( ai 6 parti egale).
Unesti 1/2 ramasa cu cacao,20 g zahar si 3 linguri lapte,amesteci bine ingred.
Pui aluatul cu cacao in trei parti ale formei,alternand cu cel alb(tot 3 parti).
Pt. a obtine efectul marmorizat,treci cu furculita in spirala de sus in jos,prin cele doua culori de aluat.
Dai la cuptor 50-60 min,verifici cu scobitoarea.Pt ca se umfla mult la cuptor,pozitionezi gratarul in partea centru-jos a cuptorului.
Pudrezi cu zahar.
Reteta aici:
Ciambella marmorizzata
http://www.giallozafferano.it/ricetta/Ciambella-marmorizzata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu