luni, 8 decembrie 2008
Biscuti cu ghimbir si scortisoara
Ingrediente:
Pt.Biscuiti:
3 cani(cca 500 g)faina
1/2 cana(100 g)zahar
120 g unt moale
1/2 cana(160 ml)melasa/miere inchisa la culoare
2 oua
1/2 lingurita rasa bicarbonat
1 Lingura ghimbir macinat
1 Lingura rasa scortisoara
1 lingurita coaja portocala rasa
1 praf sare
Pt.Glazura:
1 Lingura albus
1 cana zahar pudra
cateva picaturi suc lamaie
colorant alimentar
(Melasa se gaseste la ei la plafar.Poate fi facuta si de casa din 10 linguri zahar de trestie si cca 1/4 cana apa calda,agiti cateva min.Dar nu garanteaza rezultetul.)
Pregatire:
Amesteci cu mixerul untul moale si zaharul pana obtii o crema.Adaugi ouale,melasa,coaja portocala.Incorporezi treptat faina cernuta cu ghimbirul si scortisoara.Amesteci cu mana pana obtii un aluat moale ca de pasta frola( ).Infoliezi si lasi peste noapte la rece.
Intinzi aluatul de 3-4 mm gros si decupezi forme.Daca doresti sa agati biscuitii in brad,faci o gaura in partea de sus,nu prea mica,pt a putea trece firul.Pui biscuitii in tava pe hartie copt,ii coci in cuptorul preancalzit 8 min,la 180*C.(Baza biscuitelui trebuie sa fie aurie nu coace prea mult ca se intaresc cand se racesc)Lasi la racit si prepari glazura.
Pt Glazura:
Bati albusurile spuma tare,adaugi treptat zaharul cernut si picaturile de suc lamaie,bati in continuare pana ajunge la consistenta de crema.Umplii o punga din cele folosite pt congelator/con facut din hartie pt copt,si tai un colt mic.Decorezi cum doresti si-i lasi sa se intareasca.
Reteta aici:
Biscotti allo zenzero e cannella
http://ladolcetteria.blogspot.com/2006/12/biscotti-allo-zenzero-e-cannella.html
Etichete:
biscuiti,
Condimente,
Decembrie 2008,
Desert,
ghimbir,
lamaie,
miere,
portocale,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu