vineri, 5 decembrie 2008
Pui cu sos de vin
Ingrediente pt 4 portii:
8 coapse pui fara piele
sare si piper
4 catei usturoi,fin feliati
1 cana vin sec alb
1/4 lingurita cimbru uscat
1 lamaie,taiata in 8 felii,+1 Lingura suc proaspat lamaie
1 Lingura unt rece,taiat bucati
orez fiert,pt servit-optional
Pregatire:
1.Intr-o tigaie de 30 cm,pui carnea.Asezonezi cu sare si piper.Pui usturoiul,vinul,cimbrul.Aduci la fiert,reduci si fierbi la foc mic.Acoperi si gatesti 30 min.
2.Intorci carnea,asezi felii lamaie pe fiecare bucata,acoperi si continui sa fierbi la foc mic,cca 15 min.Lasi usturoiul si lichidul in tigaie,scoti puiul si feliile lamaie pe platou.Acoperi cu folie sa- tii cald.3.Aduci lichidul din tigaie la fiert,il gatesti pana se reduce la 1/2 cana,cca 5 min.Iei de pe foc.Adaugi untul,patrunjelul si sucul lamaie;amesteci pana untul se topestesi sosul e omogen.Asezonezi cu sare,piper.Serveti puiul cu sos si daca doresti cu orez.
Reteta aici:
Chicken Thighs Braised in White Wine
http://savorynotebook.blogspot.com/2005/08/chicken-thighs-braised-in-white-wine.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu