sâmbătă, 13 decembrie 2008
Mini tarte cu ciuperci
Ingrediente:
227 g ciuperci,spalate repede,apoi taiate moderat de fin
1 lingurita plina cu seminte coriandru,strivite in mojar
3 Linguri ulei masline
2 catei usturoi,strivit
1 Lingura suc lamaie
2 crengute cimbru proaspat
4 Linguri vin alb sec
sare si piper,dupa gust
patrunjel cret pt decor
foi placinta
Pregatire:
Intr-o tigaie mare,incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Adaugi usturoiul si cimbrul,gatesti pana incepe sa sfaraie usor,adaugi sucul lamaie si vinul,urmate imediet de ciupercile tocate.Acoperi,pt 10 min,amesteci ocazional.Iei capacul,asezonezi cu sare,piper.
Coci aluatul dupa instructiuni,(in forme mici)pe o foaie copt cca 10 min la 175*C(dupa ce le umplii).Daca ciupercile sunt apoase,le gatesti in continuare pana lichidul in exces se evapora.Scoti crenguta cimbru si usturoiul.Ajustezi gustul,daca e necesar.
Pui o lingurita plina in cupele de aluat.Coci 10-15 min sau pana cand cupele de aluat sunt usor rumenite.Decorezi cu crengute mici de patrunjel.Servesti cat sunt calde.Ies 2-3 portii.
Reteta aici:
WHB - Greek Mushroom Filo Cups
http://thewellseasonedcook.blogspot.com/2008/05/whb-greek-mushroom-phyllo-cups.html
Etichete:
alcool,
Aperitiv,
ciuperci,
Condimente,
coriandru,
Decembrie 2008,
foi placinta,
patrunjel,
sarbatori,
seminte,
usturoi,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu