duminică, 14 decembrie 2008
Prajitura cu crema vanilie si fructul pasiunii
Ingrediente pt 6 portii:
3 foi(25/25 cm)aluat patiserie inghetat,dezghetat
230 g(1 1/2 cana)zahar pudra pt glazura
2-3 Linguri pulpa fructul pasiunii
Umplutura:
250 ml(1 cana)lapte
3 galbenusuri
55 g(1/4 cana)zahar pudra
2 Linguri faina simpla
1 lingurita extract vanilie
125 ml(1/2 cana)smantana groasa
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.Captusesti 2 tavi cu hartie copt.Tai fiecare aluat patiserie/foitaj in 6 bucati.Intepi aluatul cu furculita.Asezi 1/2 din bucatile de aluat in tava pregatita,coci 10 min/pana sunt crocante si aurii.Lasi sa se racesca pe gratar 15 min.Repeti cu aluatul ramas.
2.Pt. Crema:Pui laptele in oala aduci la fiert,reduci la mic.Bati galbenusurile cu zaharul pudra,pana se albesc.Adaugi faina,amesteci sa se combine.Treptat adaugi laptele fierbinte peste amestecul de oua.Repui oala pe foc mic si gatesti cca 5 min,sau pana crema acopera spatele lingurii de lemn.
3.Transferi budinca in alt bol ,amesteci vanilia,lasi deoparte,amesteci ocazional 15 min,sa se raceasca.
Asezi o folie plastic deasupra,direct pe suprafata budincii(sa previi formarea cojii)Dai la frigider 30 min,sa se raceasca.Cu mixerul bati smantana de frisca pana sta tare.Cu lingura de metal pui budinca peste frisca,amesteci doar sa se combine.
4.Combini zaharul cu fructul pasiunii intr-un bol mic.Asezi un o foaie aluat pe fiecare farfurie de servit.Ungi cu amestecul de budinca.Continui cu aluat,budinca,termini cu aluat si presari glazura cu fructul pasiunii desupra.
Reteta aici:
Passionfruit & vanilla custard slice
http://www.taste.com.au/recipes/16037/passionfruit+vanilla+custard+slice
Etichete:
Condimente,
creme,
Decembrie 2008,
Desert,
foitaj,
fructul pasiunii,
Prajitura,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu