miercuri, 10 decembrie 2008
Kebab cu lemongras
Ingrediente pt 3-4 portii:
1 Lingura fl. soarelui
2 catei usturoi,rasi
2 cepe esalote,tocate
2,5 cm ghimbir,fin tocat
1 ardei iute verde mic,fin tocat-optional
1 legatura coriandru
3 Linguri lapte cocos gros/crema de cocos
suc de la 1 limeta(lamaie verde)
2 lingurite zahar brun
1 Lingura sos peste/Fish Sauce
Pt.Kebab:
8 tije lemongrass,cca 12-13 cm lungime
500 g carne tocata porc
3 frunze limeta,f.fin tocate
1 1/2 Lingura sos peste
2-3 Linguri ulei susan
felii limeta pt servit
Pregatire:
1.Pt a face sosul,incalzesti uleiul in tigaie,la foc mediu si prajesti delicat usturoiul,ceapa,ghimbirul,ardeiul,pana se inmoaie si se aureste.Racesti usor,apoi torni in robot.Adaugi restul ingredientelor,pasezi,omogenizezi.Adaugi putina apa,daca e nevoie;amestecul trebuie sa fie groasa si cremoasa.Gusti si asezonezi daca e nevoie.
2.Pt kebab,amesteci carnea,cu frunzele lamaie si sosul peste.Framanti pana amestecul se aduna.Imparti in 8 portii,dai forma de carnat.Nivelezi amestecul cu palmele si pui in centru tija de lemongres/iarba lamaie.Aduci amestecul de carne peste tija sa stea bine prinsa,rulezi delicat pe masa de lucru.Lasi deoparte pana folosesti.
3.Preancalzesti gratarul si pui peste el o folie Al.Ungi kebabul cu ulei susan,il pui pe gratar,il intorci o data,coci 4 min pe fiecare parte.pana carnea e maro-auriu.
4.Servesti imediat cu sos cocos,felii lamaie si restul de sos din tigaie(de pe folie).
Reteta aici:
Lemon grass kebabs
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512929
Etichete:
Aperitiv,
chilli,
Condimente,
Decembrie 2008,
frunze coriandru,
ghimbir,
lapte cocos,
lemongras,
lime,
Porc,
sos peste,
usturoi,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu