sâmbătă, 6 decembrie 2008

Rulada din ficat



Ingrediente:

cca 1 kg ficat vita/miel(pui)
3 Linguri ulei/unt,pt prajit
1 ceapa mare,tocata
2 morcovi mari,fierti
sare,dupa gust
piper,dupa gust
170g(2/3 cana)unt nesarat,moale

Pregatire:

1.Cureti ficatul,elimini membranele,il tai in bucati mijlocii.
2.Intr-o cratita medie,pui cca 6 cani apa.Adaugi ficatul,aduci la fiert.Iei spuma.Micsorezi focul,fierbi la foc mediu cca 20 min/pana e gatit.Verifici daca e gata:il intepi cu furculita/cutit,sucul ar trebui sa fie clar cand e gatit.Scurgi,il faci piure in robot,lasi deoparte.
3.Intr-o tigaie teflon,incalzesti uleiul la foc peste mediu.Pui ceapa si o sotezi cca 7 min/pana se rumeneste.Iei de pe foc si o faci piure in robot,lasi deoparte.In robot,separat,faci piure si morcovii.
4.Pui piureul de ficat,ceapa,morcovi,sare si piper in robot,pasezi f. fin,sa obtii un amestec cremos.Ajustezi gustul.
5.Asezi amestecul pe hartie pergament(nu folie hartie),intinzi cu cutitul mare,pana obtii un strat de cca 0,6 cm gros,35 cm lung si 25 cm lat.Cu un cutit intinzi egal untul peste amestecul de ficat.
6.Ridici hartia pergament,rulezi incet sa formezi rulada.O invelesti bine in hartie.
7.Refrigerezi cel putin 2 ore inainte de servit.Cand esti gata de servit,scoti hartia si feliezi rulada nici prea gros,nici prea subtire.Servesti simpla cu paine/crackers(biscuiti).


Reteta aici:

Liver Pate (Pâté) Roulade

http://www.azcookbook.com/liver-pate-pate-roulade/

Niciun comentariu: