vineri, 19 decembrie 2008

Melci cu sos de usturoi,vin,turmeric



Ingrediente pt 2 portii:

1 cutie escargot/melci,scursi
4 catei usturoi,tocati
1 Lingura unt
2 Linguri ulei ev. masline
1 lingurita turmeric
50 ml vin alb sec
1 priza cimbru proaspat
1 lingurita patrunjel tocat
1 lingurita suc lamaie
2 lingurite parmezan ras
sare si piper,dupa gust

Pregatire:

Incalzesti uleiul si untul in tigaie,sotezi usturoiul pana se inmoaie,cca 2 min.Adaugi melcii,turmeric,suc lamaie,cimbru si patrunjel,sotezi pana melcii se incalzesc destul,cca 2 min.Pui vinul,asezonezi cu sare,piper.Servesti melcii cu partunjel tocat deasupra si parmezan ras.Acest aperitiv merge bine cu paine calda crocanta,italieneasca.

Reteta aici:

Escargot in garlic, turmeric and white wine sauce
http://www.finestchef.com/escargot_recipe.htm

Niciun comentariu: