duminică, 14 decembrie 2008

Trufe de ciocolata cu busuioc si scortisoara



Ingrediente:

250 g smantana de frisca
1 Lingura apa
1/2 cana frunze busuioc strivite
2 buc de 5 cm bete scortisoara
800 g ciocolata neagra rupta
1/2 cana zahar tos
1 lingurita scortisoara


Pregatire:

Aduci smantana la fiert impreuna cu apa,busuiocul,scoritsoara,acoperi,pe foc mediu-mic,20 min.Scoti betele scortisoara.Cu un blender de mana,pasezi busuiocul in smantana,continui sa fierbi neacoperit peste 5 min.Strecori crema,presezi cu lingura busuiocul,sa scoti tot lichidul din frunze il pui inapoi in crema,arunci busuiocul.
Transferi smantana intr-o tigaie cu fund dublu,adaugi ciocolata.Topesti ciocolata impreuna cu smantana,amesteci ocazional,pe baie apa.Captusesti o forma de paine mare de 10/20 cm cu hartie.
Cand ciocolata si smantana sunt complet topite,torni in forma,ciocolata ar trebui sa acopere fundul formei pe o adancime de 1,5cm.
Refrigerezi forma 1 ora.
Amesteci zaharul tos cu scortisoara praf,in bol,lasi deoparte.Cu un cutit ascutit muiat in apa fierbinte tai ciocolata cuburi mici1-1,5 cm.Va trebui sa incalzesti cutitul la fiecare 2-3 bucati pe care le tai.Treci fiecare bucata prin zaharul cu scortisoara.
Pastrezi in container in frigider,Ies cca 70 cuburi mici.


Reteta aici:

Basil and Cinnamon Dark Chocolate truffles

http://gorgeoustown.typepad.com/lex_culinaria/2006/12/xmas_baking3_ba.html

Niciun comentariu: