marți, 16 decembrie 2008
Peste crocant cu garnitura
Ingrediente pt 6 portii:
Pt peste si cartofi:
1 cana lapte 1%
1 ou
1 Lingura suc lamaie
1 cana fulgi porumb
1 Lingura patrunjel uscat
1/2 lingurita piper
1 lingurita condimente iuti
ulei
680 g peste
cartofi congelati(5 min)
1/2 sare
Fructe si iaurt:
2 cani fructe sezon,tocate(portocale,struguri,cantalup)
1 cutie salata fructe,neandulcita(cca 1 3/4 cana)
1 portie iaurt vanilie(cca 1 cana)
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Torni laptele,oul si sucul lamaie in bol,le amesteci.
3.Combini fulgii porumb si condimentele pe o bucata mare de hartie cerata.
4.Ungi o tava de 22/33 cm cu ulei.
5.Tai pestele in buc de cca 8/10 cm,il pui in amestecul de lapte,apoi in amestecul pt acoperit.Ridici marginile hartii cerate,sa se acopere pestele,il pui in tava unsa.Ungi cu ulei fiecare bucata.Asezi in cuptorul preancalzit la foc mic,in centrul cuptorului,15 min.
6.Ungi alta tava cu ulei ,pui cartofii,amesteci sa se unga,presari fin sarea.
7.Cand a trecut timpul pt peste,il muti pe raftul de sus si asezi cartofii,ii lasi 5 min.Cand a trecut timpul,amesteci cartofii,ii treci in locul pestelui,lasi inca 5 min.
Fructe si iaurt:
1.Tai fructele in bucati mici.Le amesteci cu celelalte fructe(cutie),le pu in frigider.
2.Deasupra cocktailului de fructe pui o lingura plina cu iaurt vanilie.
Reteta aici:
Crispy Fish and Fries with Fruit and Yogurt-Sandi Richard
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8153
Etichete:
cartofi,
Condimente,
Decembrie 2008,
friptura,
fulgi porumb,
Peste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu