vineri, 19 decembrie 2008
Friptura cu sos Wasabi
Ingrediente pt 4 portii:
3 Linguri din fiecare boabe piper:negru,verde,roz
1/4 cana(60 ml)vin Porto
4 fripturi vita,fiecare de 185g
sare
1 1/2 Lingura ulei sofranel(Carthamus tinctorius/safflower)
2/3 cana/185 ml vin rosu sec
2 lingurite otet balsamic
2/3 cana/185 ml smantana grasa
1/3 cana/90 ml supa vita
2 Linguri unt nesarat,taiat bucati mici
2 lingurite pasta wasabi
Pregatire:
Noaptea/dimineata inainte de a servi friptura,pui 1 lingura din fiecare fel de piper intr-un bol mic.Adaugi vinul,acoperi si refrigerezi.Doar inainte sa incepi pregatirea fripturii scoti boabele din frigider,scurgi vinul pe care nu l-au absorbit.Lasi deoparte.
Pui restul de 2 linguri ramase de amestec piper,in punga plasic rezistenta si cu sucitorul le spargi.
Cu un cutit ascutit scoti excesul grasime din carne.Asezonezi pe ambele parti cu sare si piperul spart,presezi sa intre in carne.
Incalzesti o tigaie teflon la foc mare.Adaugi ulei inclini sa se acopere tigaia,pui friptura.Prajesti cca 4 min pe o fiecare parte pt mediu-in sange.Scoti pe farfurie acoperi cu folie Al,sa o tii calda,lasi deoparte.
Elimini grasimea din tigaie.Pui iar pe foc,adaugi vinul,otetul balsamic,amesteci,cureti cu lingura lemn ce s-a prins pe fundul tigaii.Fierbi pana amestecul se reduce la 1/2,cca 5 min.Adaugi smantana(dulce),supa,continui sa fierbi,amestecand ocazional,pana sosul e gros,cat sa acopere spatele lingurii,5-7 min.
Adaugi bucatile de unt treptat in sos.Adaugi pasta wasabi,amesteci pana se dizolva,apoi adaugi piperul inmuiat si sucul care si l-a lasat friptura(cat a fost acoperita cu folie).Potrivesti gustul.
Servesti friptura pe farfurii incalzite.Pui sos si cateva boabe piper desupra fiecarei fripturi.Pui restul in sosiera si asezi pe masa.
Reteta aici:
New York Steak with Wasabe Sauce Recipe
http://www.ihavenet.com/wolfgang-puck-recipe_new-york-steak-with-wasabi-sauce.html
Etichete:
alcool,
Decembrie 2008,
friptura,
otet balsamic,
smantana,
vita,
wasabi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu