miercuri, 10 decembrie 2008
Inel umplut cu crema vanilie si alune
Pasta frolla(aluat fraged) diferita,moale si faramicioasa,poate fi pusa in cornetul/punga patiserie.
Ingrediente:
Pt.Aluat:
300 g faina
50 g amidon
200 g unt
200 g zahar pudra
2 oua
1 galbenus
1 praf sare
vanilie
1/2 lingurita praf copt
1 lingurita rom
2 Linguri cacao
Pregatire:
Freci untul cu zaharul,adaugi galbenusul si ouale,mixezi sa obtii un amestec spumos,adaugi sarea,vanilia,faina,praful copt,cacao,romul,amesteci bine si dai la rece 30 min.
Pt.Umplutura:
1/2 litru crema patiserie facuta din:
1/2 litru lapte
4 galbenusuri
170 g zahar
80 g faina
vanilie
coaja portocala
Asamblarea:
Intr-o forma rotunda de cca 20 cm,pui cu mana aluatul pe fund si ridici pe margini,umplii cu crema patiserie/vanilie,adaugi si cateva linguri de crema de alune padure,acoperi cu aluat.Dai la cuptor cca 30 min,la 180*C.
Reteta cu poze pe etape pregatire aici:
ciambella di frolla ripiena
http://www.cookaround.com/yabbse1/blog.php?b=3826
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu