miercuri, 10 decembrie 2008

Inel umplut cu crema vanilie si alune



Pasta frolla(aluat fraged) diferita,moale si faramicioasa,poate fi pusa in cornetul/punga patiserie.

Ingrediente:

Pt.Aluat:

300 g faina
50 g amidon
200 g unt
200 g zahar pudra
2 oua
1 galbenus
1 praf sare
vanilie
1/2 lingurita praf copt
1 lingurita rom
2 Linguri cacao

Pregatire:

Freci untul cu zaharul,adaugi galbenusul si ouale,mixezi sa obtii un amestec spumos,adaugi sarea,vanilia,faina,praful copt,cacao,romul,amesteci bine si dai la rece 30 min.


Pt.Umplutura:

1/2 litru crema patiserie facuta din:

1/2 litru lapte
4 galbenusuri
170 g zahar
80 g faina
vanilie
coaja portocala

Asamblarea:

Intr-o forma rotunda de cca 20 cm,pui cu mana aluatul pe fund si ridici pe margini,umplii cu crema patiserie/vanilie,adaugi si cateva linguri de crema de alune padure,acoperi cu aluat.Dai la cuptor cca 30 min,la 180*C.


Reteta cu poze pe etape pregatire aici:

ciambella di frolla ripiena

http://www.cookaround.com/yabbse1/blog.php?b=3826

Niciun comentariu: