vineri, 19 decembrie 2008
Negrese in 3 straturi
Ingrediente:
8 Linguri unt,taiat(sarat)
85 g ciocolata neandulcita,taiata
2 oua mari
1 cana zahar tos
1 lingurita extract vanilie
2/3 cana faina
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
Umplutura:
1 Lingura smantana de frisca grasa
1 lingurita nes(cafea instant)
2 1/2 Linguri unt,moale
1 cana zahar pudra
Toping/pt deasupra:
1 cana ciocolata amaruie
1/3 cana smantana de frisca grasa
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o forma patrata,de 20 cm,pui folie ungi si pudrezi cu faina.
Pui untul si ciocolata la microunde la putere mare 30 sec.Amesteci bine,sa se distribuie caldura,repeti inca 30 sec,pana ciocolata se topeste(1 min,in total,iti ia),lasi deoparte.
In bolul mixerului,bati ouale si zaharul,pui vanilia.In bol separat amesteci faina.bicarbonatul,torni peste celelalte,amesteci pana se incorporeaza.Intinzi in forma,trantesti usor sa iasa bulele de aer.Coci 23-25 min,scoti,lasi sa se raceasca.Daca vrei sa grabesti racirea pui forma in apa cu gheata.
Umplutura:Intr-o cana mica amesteci smantana si cafeaua sa se dizolve.Intr-un bol mediu-2l,amesteci impreuna untul si zaharul pudra.Adaugi smantana cu cafeaua,amesteci bine,cu mixerul pana e f. pufoasa.Daca e nevoie,adaugi putina smantana.Intinzi peste negresele reci si racesti cca 1/2-1 ora.
Topingul:Combini ciocolata amaruie,tocata/cipsuri cu smantana de frisca,dai la microunde,putere mare 30 secunde,apoi amesteci.Daca cipsurile nu s-au inmuiat repeti.Intinzi peste umplutura de cafea.Racesti pana ciocolata se intareste,cca 30 min.Ies 12-16 negrese.
Reteta aici:
Coffee & Cream Brownies
http://www.cookiemadness.net/?p=868
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu