luni, 1 iunie 2009
Vinete cu usturoi,soia,ghimbir
Ingrediente 4 portii:
2 vinete
ulei vegeal pt uns
40 ml mirin
40 ml sos soia
1 Lingura ghimbir ras
2 catei usturoi,zdrobiti
1 praf piper/pudra chili
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 200*C/gaz 6.Tai fiecare vanata in 1/2 pe lungime,apoi tai fiecare 1/2 in 4 .Crestezi fiecare bucata in zigzag. Ungi peste tot cu ulei,pui in tava,asezonezi.Coci 20 min,intorci la 1/2 timp de copt,pana sunt aurii si moi.Scurgi pe prosop hartie.
2.In tigaie mare,incalzesti mirinul,sosul soia,ghimbirul,usturoiul la foc mediu-mare.Adaugi vinetele cu pielea in jos si le sotezi 10-15 min sau pana baza s-a inegrit.Iei de pe foc si lasi 5 min deoparte.Pui pe farfuria servire,presari piper/boia.
Reteta si info nutritional aici:
Aubergine in mirin, soy, garlic and ginger recipe
http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Aubergine_in_mirin,_soy,_garlic_and_ginger_2117
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu