miercuri, 3 iunie 2009

Omleta in straturi cu spanac si rosii


Ingrediente 6 portii:

1 ceapa
1 catel usturoi
1 Lingura ulei masline
250 g spanac tanar,oparit
200 ml smantana groasa
1 Lingura parmezan ras
10 oua
190 g pesto rosii uscate(conserva)
2 Linguri smantana
2 Linguri parmezan

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 170*C.Ungi si pui hartie intr-o forma de paine/terina de 1 litru.Tai ceapa si usturoiul,le prajesti in ulei la foc mediu-mic,3 min,pana se inmoaie.Adaugi spanacul,apoi pasezi in blender cu smantana si 1 lingura parmezan.Asezonezi,adaugi 5 oua batute.Bati 5 oua cu pesto de rosii si 1 lingura parmezan,asezonezi.Torni 1/2 din amestecul rosii in forma.Asezi forma in tava,apoi torni apa in tava pana la 1/2 din inaltimea terinei.Coci 10 min,pana se intareste.Repeti straturile coci 1/2 din amestecul spanac,restul de amestec rosu,10 min fiecareAdaugi ultimul strat verde si coci 20-25 min.Racesti,rastorni,feliezi.


Reteta aici:

Baked spinach & tomato omelette New!

http://www.taste.com.au/recipes/20616/baked+spinach+tomato+omelette

Niciun comentariu: