vineri, 5 iunie 2009
Mini tarte cu dovleac si ardei copt
Ingrediente pt aluat:
2+ 1/2 cani faina obisnuita
1 lingurita sare
1 Lingura zahar
1 cana(225 g) unt nesarat,rece,taiat bucati mici
1/4- 1/2 apa rece de la gheata
Pregatire:
1.In bolul robotului,combini: faina,sarea,zaharul.Adaugi untul si amesteci 8-10 sec.
2.Cu robotul pornit,adaugi apa rece,incet,amesteci pana aluatul vine impreuna,fara a fi umed sau lipicios,nu amesteci mai mult de 30 sec.Pt testare,storci o bucata mica aluat,daca e faramicioasa adaugi putina apa rece,1 lingura la un moment dat.
3.Formezi aluatul si-l infoliezi.Dai la rece,cca 1 ora.
Umplutura:
2 cani dovleac,taiat cuburi si copt la cuptor pana e moale
1 cana carne pui,gatita,cuburi
2 ardei rosii copti,felii
2 cepe verzi,taiate
3 oua
1 cana lapte
1/2 cana parmezan
1 lingurita pudra chili
sare,piper,dupa gust
1.Intinzi aluatul de 3 mm gros.Pui in forme,presezi pe baza si margini,tai excesul aluat.
2.Umplii tartele cu dovleac,pui,ardei,ceapa.
3.In bolul mixerului amesteci restul ingred.Torni budinca/crema in tarte si coci la cuptorul preancalzit la 175*C,pana sunt maro-aurii si budinca s-a intarit.
4.Scoti din cuptor si servesti calde/la temp camerei.
Reteta aici:
Pumpkin Tarts
http://www.mykitchensnippets.com/2008/11/pumpkin-tarts.html
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
branza,
chilli,
Condimente,
dovleac,
Iunie 2009,
Pui,
Tarta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu