miercuri, 3 iunie 2009

Jeleu sfecla si menta


Ingrediente cca 600g:

3-4 sfecle medii(cca 450 g in total)
4 catei usturoi-optional
1 ardei rosu iute-optional
250 ml otet mere
250 ml suc mere
200 ml pectina mere(sau 1 Lingura pudra)
250 g zahar tos
1 lingurita sare
50 g frunze menta proaspete

Pregatire:

Folosezti manusi pt a decoji,rade sfecla,in bol.Tai fin usturoiul,ardeiul,pui peste sfecla.Le pui intr-o cratita mare cu: otet,suc mere,pectina,zaharul si sarea.Aduci la fierct,fierbi la foc mic 40-45 min.Daca s-a ingrosat cat sa acopere spatele lingurii iei de pe foc.
2.Tai fin menta,pui in cratita.Pui in borcane sterilizate si dai la rece.Mananci imediat sau pastrezi in loc rece pana la 6 luni.

Reteta si info nutritional aici:

Beetroot and mint jelly recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Beetroot_and_mint_jelly_530

Niciun comentariu: