vineri, 5 iunie 2009

Placinta mere cu branza



Ingrediente 20 buc:

Aluat:

300 g faina
10 g drojdie
1 Lingura zahar
1 cana lapte caldut
1 ou

Pt deasupra/Toping:

500 g branza dulce
80 g zahar
1 Lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 oua
2 plicuri budinca vanilie
1200 g mere acrisoare
200 g gem cirese
100 g gem caise
1 Lingura zahar pudra
20 g migdale tocate


Pregatire:

1.Amesteci impreuna:laptele,drojdia,1 Lingura zahar,pana se dizolva drojdia,lasi 5 min.
Cerni faina.Pui zaharul peste 3 cani faina in bol mare,adaugi amestecul drojdie,untul,coaja lamaie,faci un aluat moale.Rastorni pe supraf. infainata si framanti adaugand faina 6-8 min,pana obtii un aluat omogen si elastic.Faci o bila din aluat il pui in bol uns cu ulei,intorci sa se acopere peste tot cu ulei.Acoperi cu prosop si lasi la crescut in loc cald1-1,5 ore pana se dubleaza.
Faci umplutura:pui branza la scurs,apoi bati ouale cu zaharul,sucul si coaja lamaie,ouale si budinca.
Cureti merele,scoti cotorul,tai felii de 1 cm.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Pui in tava mare hartie pergament,ungi.
Pui aluatul pe supraf usor infainata si framanti cateva min sa scoti aerul.
2.Intinzi aluatul.
Intinzi branza deasupra.
3.Aranjezi feliile mere.
Lasi la crescut in loc cald cca 20 min.
4.Coci 20 min,scoti si decorezi centrul feliei de mar cu gem cirese/ce-ti place.
5.Presari zahar pudra si coci inca 15 min.
6.Intinzi gemul caise peste prajitura fierbinte,presari migdale tocate.

Reteta si info nutritional aici:

Apple pie with cottage cheese

http://www.cookadvice.com/step_by_step/apple-pie-cottage-cheese.htm

Niciun comentariu: