miercuri, 3 iunie 2009
Sandwich cu scoici si cartofi si sos citrice
Ingrediente 6 portii:
12 scoici mari,curatate
sare,dupa gust
piper
3 cartofi mari
2 Linguri/30 ml faina
1/2 cana/125 ml ulei vegetal
Sos citrice:
2 Linguri/ 30 ml suc lamaie
2 Linguri/ 30 ml suc portocale
1/4 cana/60 ml suc lime
1 Lingura/15 ml zahar
2 Linguri/30 ml unt,rece si taiat cuburi 1 cm
1 asmatui/oregano proaspete,30 ml
sare,piper,dupa gust
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 120*C,sa tii sandwich-urile calde.
2.Feliezi fiecare scoica transversal in discuri de 1 cm gros,usuci,asezonezi cu sare si piper.Pui in tava pe hartie absorbanta,refrigerezi pana folosesti.
3.Razi cartofii in lungime,folosesti o razatoare de branza,Ii pui in prosop bumbac,apuci colturile si pui la scurs in chiuveta,pana iese toata apa din ei.
4.Pui cartofii in bol si-i afanezi cu furculita,adaugi faina,agiti usor,pui sare.
5.Din 1/2 din cantitatea de cartofi pui in tava pe hartie pergament 12 gramajoare de cca 4 cm,deasupra lor asezi o felie scoica,cu restul cartofi acoperi fiecare scoica.
6.Pui 2 tigai antiaderente la foc peste mediu-mare,pui uleiul,incalzesti cca 2 min.
7.Cu o spatula pui cu atentie sandwich-urile in tigaie sa-si pastreze forma.Micsorezi focul,prajesti cca 4 min sau pana sunt maro-aurii si crocante.Scoti pe prosop hartie.
8.Tii la cald in cuptor la 120*C,faci sosul.
Sos cirtice:
1.Pui in tigaie mica,sucurile citrice si zaharul.
2.Aduci la fiert,fierbi la foc mic la foc mediu,pana lichidul se reduce usor(cca 4 min).
3.Cu telul,adaugi pe rand bucatelele de unt,apan sunt bine incorporate.
4.Adaugi asmatuiul/oregano si asezonezi dupa gust cu sare,piper.
5.Pui portii egale de sos pe farfurii calde si deasupra pui 2 sandwich-uri cu scoici.
Reteta aici:
Crispy Scallop and Potato Sandwiches with Citrus Butter Sauce
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7834
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu