marți, 2 iunie 2009

Marchiza ciocolata



Ingrediente 6 portii:

7 galbenusuri
165 g (3/4 cana) zahar pudra
200 g ciocolata neagra,tocata
250 g unt nesarat,tocacat,moale
65 g cacao,cernuta
600 ml smantana groasa
1 lingurita extract vanilie
1/2 capsuni si smantana groasa sau creme anglaise,pt servit

Pregatire:

1.Ungi fin o forma de terina/paine de 1 litru capacitate(8/22cm).Pui folie plastic sa treaca de margini.
2.Bati cu mixerul 5 min,galbenusurile si zaharul, pana se albesc si ingroasa.Pui pe baie abur,vasul sa nu atinga apa,adaugi ciocolata si bati 5-6 min pana se topeste.Adaugi untul treptat,amesteci dupa fiecare adaugare.Iei de pe foc,pui cacao.
3.Bati smantana si vanilia pana sta tare.Pui cate putina in amestecul ciocolata,pana termini.Torni in forma,acoperi cu plastic,refrigerezi peste noapte.
4.Rastorni,tai felii si deasupra asezi capsunile si crema.

Reteta aici:

Chocolate marquise

http://www.taste.com.au/recipes/14391/chocolate+marquise

Niciun comentariu: