miercuri, 3 iunie 2009
Rulouri cu alge si varza
Ingrediente 4 portii:
1/2 varza chinezeasca
1 morcov mediu,taiati julien
170-225 g tofu,taiat fasii de 6 mm
porumb baby
4-5 foi nori prajite
ghimbir murat,sos soia si wasaby,pt servit
Pregatire:
Tai varza pe 1/2 in lungime.Tai 1/2 in 4 sferturi.Pui sferturile varza,morcovii la abur pana se inmoaie,cca 5 min.Racesti complet.
Odata ce varza e rece,scurgi bine o pui pe prosop bucatarie/covorasul pt sushi/de bambus acoperit cu prosop hartie.Rulezi prosopul,presand usor,sa elimini excesul umezeala.
Asezi o bucata alga pe covoras bambus pui un strat gros de varza,incepand de la cca 2,5 cm le la margine si lasi 5 cm deasupra,sa fii sigura ca varza nu iese la margine apoi deasupra pui straturi de tofu,morcov,porumb,sau orice combinatie din cele 3.
Fai rulourile: Ridici covorasul de la marginea cea mai aproape de tine si aduci peste tofu,rulezi bine alga in jurul umpluturii,cand ajungi la marginea mai indepartata inmoi degetele in apa(ai un castronas aproape) si ungi alga sa se lipeasca.Pui ruloul cu lipitura in jos,repeti cu restul ingred.Tai ruloul in 6-8 buc cu un cutit ascutit.Servesti cu ghimbir murat,sos soia si wasabi.
Reteta aici:
Cabbage Nori Rolls
http://blog.fatfreevegan.com/2006/05/cabbage-nori-rolls.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu