miercuri, 3 iunie 2009

Tocana de fasole verde



Tocana aceasta este un fel de mancare f populara in:Egipt,Liban,Siria,Palestina,Iordania si poate fi pregatita cu carne de vita/miel.

Ingrediente:

500 g fasole verde proaspata
500 g carne,cuburi vita/miel
cateva oase
1,5 cani ceapa,tocata
1/2 cana ghee(unt clarificat) sau inlocuitor
1,5 lingurite sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita amestec condimente
2 Linguri pasta tomate amestecata cu 2,5 cani apa
2 catei usturoi
1 lingurita coriandru macinat

Pregatire:

Rumenesti usor carnea,oasele si ceapa in unt,adaugi fasolea si o prajesti cateva min,pui sare,piper,amestecul condimente,apoi pasta tomate diluata cu apa/supa.
Aduci la fiert,acoperi,fierbi la foc mic pana carnea este f moale.
Pisezi usturoiul cu putina sare si-l prajesti cu coriandrul in putin unt/ghee,pana incepe sa miroasa,torni amestecul peste tocana.
Servesti cu pilaf de orez/bulgur.
Poti inlocui fasolea cu mazare.

Reteta aici:

Green Bean Stew (YAKHNIT LOUBIEH)

http://homemade-recipes.blogspot.com/2007/04/green-bean-stew-yakhnit-loubieh.html

Niciun comentariu: