miercuri, 3 iunie 2009
Tocana de fasole verde
Tocana aceasta este un fel de mancare f populara in:Egipt,Liban,Siria,Palestina,Iordania si poate fi pregatita cu carne de vita/miel.
Ingrediente:
500 g fasole verde proaspata
500 g carne,cuburi vita/miel
cateva oase
1,5 cani ceapa,tocata
1/2 cana ghee(unt clarificat) sau inlocuitor
1,5 lingurite sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita amestec condimente
2 Linguri pasta tomate amestecata cu 2,5 cani apa
2 catei usturoi
1 lingurita coriandru macinat
Pregatire:
Rumenesti usor carnea,oasele si ceapa in unt,adaugi fasolea si o prajesti cateva min,pui sare,piper,amestecul condimente,apoi pasta tomate diluata cu apa/supa.
Aduci la fiert,acoperi,fierbi la foc mic pana carnea este f moale.
Pisezi usturoiul cu putina sare si-l prajesti cu coriandrul in putin unt/ghee,pana incepe sa miroasa,torni amestecul peste tocana.
Servesti cu pilaf de orez/bulgur.
Poti inlocui fasolea cu mazare.
Reteta aici:
Green Bean Stew (YAKHNIT LOUBIEH)
http://homemade-recipes.blogspot.com/2007/04/green-bean-stew-yakhnit-loubieh.html
Etichete:
Condimente,
fasole,
frunze coriandru,
Iunie 2009,
Mancare,
miel,
rosii,
Tocana,
usturoi,
vita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu