miercuri, 3 iunie 2009
Curry de miel cu conopida
Ingrediente 4-6 portii:
875 g miel
15 ml/1 Lingura faina obisnuita
25 ml/2 Linguri ulei vegetal
20 ml/4 lingurite pudra curry
15 ml/1 lingurita ghimbir ras sau 5ml/1 lingurita pudra ghimbir
2 catei usturoi,tocati
1 cutie/796 ml rosii nescurse,tocate
3 cani buchetele conopida
1 ardei gras verde si 1 ardei gras rosu,cuburi
patrunjel tocat
Pregatire:
1.Tai carnea,usuci si treci prin faina.
2.In tigaie mare,incalzesti 1 lingura ulei,la foc mediu.Pui 1/2 din carne,lasi cca 2 min pe fiecare parte,pana se rumeneste,scoti pe farfurie,repeti cu restul carne ramasa.Scoti excesul grasime din tigaie,stergi cu prosop hartie.
3.In tigaie,incalzesti restul ulei la foc mediu,prajesti pudra curry,ghimbirul,usturoiul,amesteci constant 1 min,pana dezvolta aroma.Adaugi rosiile si repui pe foc;fierbi la foc mic,acoperit 45 min.Adaugi conopida,ardeiul gras,gatesti acoperit 10-15 min sau pana mielul e moale si legumele moi-crocante.Asezonezi cu sare si piper,dupa gust.Presari patrunjel.Servesti peste taitei cu ou.
Reteta aici:
Cauliflower and lamb chop curry
http://www.hedgerowfarm.ca/pages/recipes.html#curry
Etichete:
ardei gras,
Condimente,
conopida,
curry,
ghimbir,
Iunie 2009,
Mancare,
miel,
patrunjel,
rosii,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu