vineri, 5 iunie 2009
Miel aromat cu piure cartofi
Ingrediente 4 portii:
8 cotlete miel
Pt marinata:
1 Lingura ulei vegetal
3 cm ghimbir proaspat
1/2 lingurita din fiecare:turmeric,garam masala
1 lingurita din fiecare:seminte chimen si coriandru,prajite
2 Linguri iaurt
1 ardei iute verde,fin tocat
suc de la 1/2 lamaie
Pt piure:
600 g cartofi,sferturi
50 g unt
1 lingurita seminte mustar negru
2 catei usturoi,fin feliati
1 rosie mare,tocata
2 Linguri smamtana grasa/double crem
1 legatura mica coriandru
Pregatire:
1.Combini ingred pt marinata,pui mielul,intorci sa se acopere peste tot,acoperi si dai la rece peste noapte.
2.Preancalzesti cuptorul la 180*C/gaz 4.Pui carnea pe gratar deasupra tavii.Coci 20 min pt gatit mediu,apoi lasi 5 min la odihna.
3.Fierbi cartofii pana sunt moi,scurgi,pasezi,lasi deoparte.Topesti untul in tigaie mica,adaugi semintele mustar,usturoiul si rosiile,gatesti 1 min.Pui peste cartofii,smantana si coriandrul,asezonezi.
4.Servesti mielul cu piureul cartofi si raita/sos menta-vezi reteta.
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/06/sos-menta.html
Reteta si info nutritional aici:
Adraki lamb chops with spiced potato mash recipe
http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Adraki_lamb_chops_with_spiced_potato_mash_3080
Etichete:
cartofi,
chilli,
chimen,
coriandru,
curcuma/turmeric,
friptura,
frunze coriandru,
garam masala,
ghimbir,
iaurt,
Iunie 2009,
mustar,
rosii,
seminte,
smantana,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu