vineri, 5 iunie 2009

Chifle pt Burgeri


Sunt f bune in ziua in care sunt facute,dar le poti pastra pana la 3 zile la temp camerei,acoperite.Le poti reancalzi la micro.

Ingrediente 18 buc:

1+1/4 cani lapte
6 Linguri grasime vegetala nehidrogenata
3 cani faina obisnuita
1/4 cana zahat tos
1 Lingura sare
1 pachet drojdie uscata(2+1/4 lingurite)


Pregatire:

1.Pui laptele in craticioara mica si aduci la fiert la foc mediu.Cand incepe sa fiarba,iei de pe foc si adaugi grasimea,amesteci sa se topeasca.Lasi sa se raceasca pana la 40-46*C.
2.Adaugi laptele cald si restul ingred in bolul mixerului,amesteci la vit mica pana aluatul vine impreuna si se retrage de pe marginile vasului,cca 1 min.Maresti viteza la mediu si amesteci pana aluatul e neted si elastic cca 4 min.
3.Ungi fin un bol mare,pui coca,o intorci sa se unga cu ulei.Acoperi cu prosop umed,lasi la crescut in loc cald,cca 1 ora,pana se dubleaza.
4.Impingi aluatul in jos pe supraf curata.Imparti aluatul in 18 buc.Formezi din fiecare bucata o chifla,restul le pastrezi acoperite cu prosopul.Nivelezi chifla si o asezi pe hartia copt,repeti cu celelalte buc aluat.
5.Lasi chiflele la crescut pana se dubleaza cca 30-40 min.Incalzesti cuptorul la 200*C.Pui raftul in mijlocul cuptorului.
6.Coci chiflele pana sunt maro-aurii si au temp interna de 88*C,cca 15-17 min.Scoti si racesti pe gratar cel putin 10 min inainte servire.

Reteta aici:

CHOW Slider Hamburger Buns

http://userealbutter.com/2009/01/30/slider-buns-recipe/

Niciun comentariu: