miercuri, 3 iunie 2009

Cozonac economic



Ingrediente:

1 kg faina
50 g drojdie proaspata
200 ml ulei
300 g zahar
250 ml lapte/mai mult in functie de marimea oualelor
6 galbenusuri de la oua f mari
1 lingurita sare
coaja lamaie si portocala
vanilie
es rom

umplutura-dupa dorinta

Pregatire:

Faina in bol,in centru pui drojdia maruntita putin zahar si putin lapte,amesteci putin sa incorporezi si putina faina,lasi la crescut.Adaugi restul de lapte, galbenusurile frecate cu restul zahar,mirodeniile,formezi aluatul,la sfarsit incorporezi uleiul,cate putin.Framanti pana nu se lipeste de mana.Lasi la crescut,cel putin 2 ore.In acest timp il impingi de cateva ori in jos cu palma,lasi iar la crescut,repeti.Cand a expirat timpul,imparti aluatul in 2 bucati.Fiecare bucata o imparti in 2-3 parti egale.Intinzi fiecare bucata cu degetele,pui umplutura dorita sau numai stafide/rahat,etc,rulezi.Impletesti in 2 sau 3.Ies 2 cozonaci,ii pui in 2 tavi(marime tava 37/12 cm) captusita cu hartie copt,lasi la crescut pana umplu forma,ungi cu ou deasupra.Dai la cuptor preancalzit 30-45 min.

Nu-mi ies tot timpul asa;pt ca exagerez cu umplutura imi apare o frumoasa,mare,gaura in mijloc.

Niciun comentariu: