vineri, 5 iunie 2009
Prajiturele belgiene,olandeze
Ingrediente:
250 g faina obisnuita
1/4 Lingura bicarbonat sodiu
150 g margarina,rece
125 g zahar tos
1/4 lamaie,coaja rasa
1/4 Lingura ierburi specula*
3/4 ou
1 galbenus(1 Lingura lapte)
migdale intregi
170 g martipan
Pregatire:
Pui in bol:faina,bicarbonat,margarina,zahar.
Freci cu degetele pana obtii firimituri.
Pui oul in 2 transe astfel ca aluatul sa nu fie lipicios.
Infoliezi si dai 30 min la rece.
Intinzi 1/2 din aluat o foaie patrata,groasa de 3 mm.
Intinzi martipan/pasta migdale de aceiasi dimensiune.
Intinzi si restul aluat,de aceiasi marime si le pui pe toate 3 impreuna,cu pasta migdale/martipan intre ele.
Faci taieturi cu spatele cutitului si pui migdale in mijlocul fiecarui patrat.
Ungi cu galbenus cu lapte deasupra.Lasi 10 min,ungi iar.
Coci 35 min la 175*C,verifici si daca incepe sa se rumeneasca la colturi prea mult,pui folie Al.
Pui cu hartia copt pe o tava,lasi la racit.
Dupa 20 min,poti taia,dar e mai bine sa o tei a 2 a zi.Se taie mai bine si are gust mai bun.
ierburi specula*=cantit egale(1/8 lingurita) de nucsoara,scortisoara,cuisoare,ghimbir,cardamom,piper alb
Reteta aici:
Filled cookie - Gevulde koek, groot stuk
http://prietepraat.web-log.nl/prietepraat/2006/09/filled_cookie_g.html
Etichete:
cardamom,
Condimente,
cuisoare,
Desert,
ghimbir,
Iunie 2009,
lamaie,
martipan,
Prajitura,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu