marți, 2 iunie 2009
Chiftele de telina cu sos mere
Ingrediente 4 portii:
2 cartofi mici fierti,decojiti(cca340g)
1 ceapa mica
1 telina medie,decojita(cca 570g)
2 oua mari
1/4 cana faina obisnuita
1,5 lingurite sare
ulei vegetal,pt prajit
2 mere verzi,1 fin feliat pe diagonala
1/2 cana smantana fermentata/sour cream
Pregatire:
Asezi pe 2 gratare sarma hartie absorbanta.Razi mare cartofii si ceapa.Lucrezi deasupra unui mic bol,storci lichidul din cartofi si ceapa si transferi legumele rase in bol mediu.Lasi 1 min lichidul sa stea,il scoti afara lasand amidonul lasat de cartofi pe fund.Il pui peste fasiile cartofi.Razi telina,o pui peste cartofi urmata de oua si sare.
2.In 2 tigai antiaderente incalzesti uleiul(6 mm stratul ulei).Pt fiecare chiftea adaugi 1/4 cana aluat in tigaie,turtesti putin;ar trebui sa faci 8 chiftele in fiecare tigaie.Coci chiftelele la foc moderat pana sunt aurii si crocante,cca 3 min pe fiecare parte.Transferi pe gratar la scurs.
3.Razi marul intreg si-l storci pana e uscat,pui in bol mic,adaugi smantana.Pui sosul de mere peste chiftele decorezi cu feliile de mar si servesti.
Reteta aici:
Celery Root-Potato Pancakes with Green Apple Sour Cream
http://www.foodandwine.com/recipes/celery-root-potato-pancakes-with-green-apple-sour-cream
Etichete:
Aperitiv,
cartofi,
Condimente,
Iunie 2009,
mere,
smantana,
sosuri,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu