luni, 1 iunie 2009

Vinete coapte cu branza capra si smantana



Ingrediente 4 portii:

2 vinete medii
1,5 Lingura ulei masline
3 catei usturoi,zdrobiti
300 ml rosii pasate(conserva)
250 ml/1 cana smantana groasa
1 Lingura din fiecare:busuioc,menta si cimbru
150 g branza capra

Pregatire:

1.Tai vinetele in felii de 2,5 cm,presari sare,pui in strecuratoare.Lasi la scurs 30 min,scurgi si usuci pe prosop hartie.
2.Preancalzesti cuptorul la 180*C.Ungi vinetele cu ulei.Incalzesti tigaia gratar la foc mare.Cand e fierbinte,adaugi vinetele si le frigi 1-2 min,pe fiecare parte,scurgi pe prosop hartie.
3.Pui usturoiul si rosiile in bol,amesteci.In alt bol combini:smantana si ierburile si asezonezi cu sare,piper.Pui 4 felii vinete la baza unei mici tavi,apoi intinzi 1/2 din branza.Pui deasupra putin amestec rosii,apoi alt strat vinete.Repeti cu restul ingred.
4.Torni smantana deasupra si coci 15 min,servesti imediat.

Reteta aici:

Baked eggplant with goat's cheese & cream

http://www.taste.com.au/recipes/6458/baked+eggplant+with+goats+cheese+cream

2 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Yammy ! Super !

Mariana spunea...

Multumesc pt aprecieri si vizita!